Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ószövetségi exegézis - Douglas Stuart

KIA
2.900 Ft
2.465 Ft
Kedvezmény: 15%
Menny.:db
Kedvező árak
állandó akciók
Gyors kiszállítás
1-3 munkanap
Újdonságok
sikerkönyvek
2.900 Ft
2.465 Ft
Kedvezmény: 15%
Menny.:db

Leírás

Stuart megközelítése olyan gondos és megfontolt, lépésről lépésre haladó útmutatót biztosít, amely bármelyik ószövetségi igeszakasz esetén alkalmazható. Irányt mutat a teljes exegézishez, és a kifejezetten az igehirdetéshez igazított, gyorsabb megközelítésről is információkat nyújt. Megmutatja, hol találhatók és hogyan használhatók a bibliakutatás legújabb digitális és online forrásai. A kifejezések tára megmagyarázza a bibliatudomány olykor zavarba ejtő nyelvezetét, a gyakori tévedések listája pedig segít a diákoknak, hogy elkerüljék a jellemző hibákat. Egyetlen Ószövetséghez készült exegetikai útmutatót sem használtak szélesebb körben, hogy a lelkipásztorokat és a hallgatókat az ige hűséges, gondos értelmezőivé képezzék.

Douglas Stuart a Massachusetts állambéli South Hamiltonban található Gordon-Conwell Theological Seminary ószövetségi tanszékének professzora.

„Ez a könyv kötelező eleme minden tanár, diák és lelkipásztor könyvtárának. A kezdők és az exegézisüket az igehirdetésre való felkészülés során alkalmazni vágyó lelkipásztorok számára egyaránt felbecsülhetetlen értékű mű.”
David M. Phillips, Nazarene Bible College, Colorado Springs, Colorado

„Ez a kiváló, az ószövetségi exegézis olykor félelmetes feladatába bevezető mű egyszerre olvasmányos és hasznos. Gyakorlati, lépésről lépésre leírt módszert kínál az ige értelmezői számára, amely mentén eljuthatnak a textustól az igehirdetésig. A könyv különleges elemei közé tartoznak a szerző világos magyarázatai, érdekes példái és naprakész, az exegézis valamennyi aspektusát lefedő, magyarázatokkal kiegészített bibliográfiája. Azt tanácsolom az ige leendő értelmezői számára, hogy ha elindulnak az exegézis útján, Stuart bevezetője nélkül ne kezdjék el az utazást!”
Robert B. Chisholm Jr., Dallas Theological Seminary, Dallas, Texas

„Douglas Stuart exegézis-kézikönyve nagyszerű bevezető a Biblia megfelelő értelmezéséhez. A forrásanyagok értékelő leírása már önmagában megéri a könyv árát. Aki felelősségteljes exegéta szeretne lenni, annak ezzel a könyvvel érdemes kezdenie a tanulást.”
Tremper Longman III, Westmont College, Santa Barbara, California

Paraméterek

ISBN 978-615-5446-62-7
Méret 142x197 mm
Kiadás éve: 2021
Kiadó Keresztyén Ismeretterjesztő Alapítvány
Kötés: puhakötés
Oldalszám: 312

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!